Züblin Romania
                lucrari speciale
EnglezaContact
  HOME  
  PROFIL COMPANIE  
  OBIECTUL ACTIVITATII     PORTOFOLIUL DE LUCRARI      NOUTATI  
  CARIERE  
  CONTACT      
 LUCRARI DIN ZONA
  Muntenia
  Transilvania
  Moldova
  Dobrogea
  Banat
  Oltenia
 LUCRARI DIN DOMENIU
 

 

 

Statia de tratare a apei si statia de pompare Resita
 
 
Executie ancore

<<    poza 1/    >>
  La statia de tratare a apei si statia de pompare Resita, s-a ales sustinerea temporara a taluzului excavatiei incintei de fundare folosind procedeul de ancoraje si torcretare.
Procedeul de stabilizare prin ancorare si torcretare este un sistem de asigurare a stabilitatii talazurilor pe seama cresterii capacitatii portante a terenului datorata conlucrarii ancorelor introduse in teren cu stratul de torcret armat realizat din mortar de ciment (beton) sub presiune.
Elementele metalice ce preiau eforturile de intindere, asa numitele ancore (diametru forare 100 mm, diametru ancora 30 mm, lungimi de 6-15 m) sunt introduse in teren sub un anumit unghi si apoi injectate. Pe stratul de mortar de ciment armat, intarit, rezultat ca urmare a torcretarii se aplica o placa de ancore care se fixeaza de ancora cu ajutorul unei piulite ce se va strange la o forta de strangere stabilita anterior. In final se obtine un masiv de teren armat, unde ancorele preiau eforturile de intindere, pe de o parte prin intermediul corpului de suspensie de ciment injectat si intarit, respectiv prin intermediul placii metalice, fiind transmise peretelui de beton armat torcretat. Corpul de pamant armat astfel obtinut prezinta o stabilitate foarte ridicata.
 
 CONTACT
Str. Domnita Ruxandra, nr. 12, et. 1, Sector 2, Bucuresti, Romania