Züblin Romania
                lucrari speciale
EnglezaContact
  HOME  
  PROFIL COMPANIE  
  OBIECTUL ACTIVITATII     PORTOFOLIUL DE LUCRARI      NOUTATI  
  CARIERE  
  CONTACT      
 LUCRARI DIN ZONA
  Muntenia
  Transilvania
  Moldova
  Dobrogea
  Banat
  Oltenia
 LUCRARI DIN DOMENIU
 

 

 

ROMELECTRO - Statie de transformare 110/10 kV Centru
 
 
Sprijinire Berlineza minipiloti

<<    poza 1/    >>
     Realizarea cladirii Statiei de transformare 110/10 kV, impune crearea unei incinte de executie la protectia careia sa poata fi realizata excavatia pana la cota -5,50m.
  Amplasamentul este delimitat de cladiri vechi datand din sec. XX.
  Deasemenea descopertarile in amplasament efectuate la sfarsitul anului 2005, au scos in evidenta existenta unor constructii din caramida datand din sec XIX, care intra in ampriza viitoarei cladiri.
  Solutia incintei de protectie se prezinta ca un sir de minipiloti forati cu diam.178mm si o grinda de capat de consolidare din beton armat perimetrala.
  Astfel solutia tehnica avuta in vedere in proiect se prezinta astfel:
- pe latura estica a incintei (cea mai apropiata de cladirile invecinate) s-au prevazut cate 4 minipiloti pe metru liniar de incinta, cu adancimea de 12,00 m.l. si armati cu tevi metalice Dn140x4mm;
- pe latura nordica si vestica a incintei se prevad 2 minipiloti pe metru liniar de incinta armati cu profile IPN 12 cu adancimea de foraj de 12,00 m.l.;
-suplimentar pe latura nordica (in zona zidurilor de sprijin din beton armat) se prevad ancore pasive armate cu PC 52 diam. 32mm cu interspatii de 1,00m, care se vor ingloba in grinda de coronament sudandu-se de armatura longitudinala;
- pe latura sudica (spre interiorul curtii) se prevede cate un minipilot pe metru liniar cu lungimea de 12,00 m.l. si cate o ancora pasiva la interax de 2,00 m.l.
  La partea superioara, la nivelul grinzii de coronament au fost prevazute 2 spraituri transversale realizate dintr-un ansamblu de teava Dn356x16mm, de care s-au sudat in plan vertical doua profile U120.
 
 CONTACT
Str. Domnita Ruxandra, nr. 12, et. 1, Sector 2, Bucuresti, Romania